Huvudkontor adress

Styrelsebalans i Sverige AB
c/o Good Relations AB
Klarabergsviadukten 63
SE-111 64 Stockholm

Faktureringsadress

Styrelsebalans i Sverige AB
c/o Bankgirocentralen BGC AB
BGC-id WIN 3307, FE-nr 160
105 69 Stockholm

Administration

Julia Gustafsson
admin@styrelsebalans.se
+46 (0)8-660 91 11

Grundare och ansvariga
Region Stockholm

Lena Gustafsson
stockholm@styrelsebalans.se
+46 (0)707 66 65 16

Anki Kling
stockholm@styrelsebalans.se
+46 (0)70-353 55 97

Region Dalarna

Tiina Ohlsson
tiina@styrelsebalans.se
Tel: +46 (0)70-6539863

Region Skåne

Mia Norling
mia@styrelsebalans.se
+46 (0)763-45 08 00

Region Västerbotten/Norrbotten

Annica Bray
annica@styrelsebalans.se
+46 (0)70 600 18 06

Eivor Bryngelson
eivor@styrelsebalans.se
+46 (0)76 105 29 39

Monica Falkner
monica@styrelsebalans.se
+46 (0)70 699 52 27

Styrelsebalans arbetar för att skapa samhällsdebatt och förståelse för att det är en vinst att ha balanserade styrelser och ledningar. Målsättningen är fler kvinnor i svenska bolagsstyrelser och i ledningsgrupper. Olika undersökningar, bland annat från McKinsey & Co, visar att balanserade styrelser innebär ökad lönsamhet.
Medlemmar i Styrelsebalans är kompetenta kvinnor som uppfyller våra krav och har genomgått personlig intervju med godkända referenser.  Dessa kvinnor ingår i vår rekryteringsbank som vi förmedlar till svenska bolagsstyrelser.
Grundare är Ann-Christine Kling och Lena Gustafsson.

 

Intervju med grundarna Lena och Anki

Picture+122_prv+Lena+o+Anki+vaggHur började det?

– Det började 2006 efter en styrelseutbildning. Vi var sex kvinnor som startade Styrelsekvinnor.com i syfte att själva få styrelseuppdrag, men det ändrades redan vid första mötet. Sedan dess har målsättningen varit att öka möjligheten för kvinnor att väljas in i svenska bolagsstyrelser. Idag är vi övertygade om att balans är det enda rätta.

Är det en jämställdhetsfråga?

– Nej, för oss är det i första hand en kompetensfråga. Vi menar att det är smart att använda all kompetens som finns tillgänglig. Det gäller både små och stora bolag.

Varför är det bra med balans?

– Vår övertygelse är att balanserade styrelser bidrar till framgång och utveckling i näringslivet. Vi ser att en förändring är på väg men det går för långsamt. Vi vill driva på utvecklingen framåt och vara en viktig part i den. Vi arbetar systematiskt, professionellt för att det ska ske.

Vad är det som driver er? Jag har förstått att ni arbetar heltid förutom att ni driver frågan.

– Vi vill förändra, utveckla och se resultat. Vi vill göra en skillnad och skapa ett bättre arbetsklimat och bättre förutsättningar för våra söner och döttrar.

– Det är också fantastiskt roligt! Vi möter och arbetar med många intressanta, kompetenta kvinnor och män som också ser vikten av att förändra och skapa balans.

Utvecklingen går långsamt, varför tror ni att ni ska lyckas? 

– Vi vet att vi kan  påverka och driva förändring i arbetslivet, organisationer och samhället. Det har vi lyckats med tidigare men på varsitt håll. Tillsammans med många andra får vi ännu större genomslagskraft. Vi vet att vi tillsammans har kapacitet och kompetens att skapa framgång.

 

Vi växer ständigt med vårt huvudkontor i Stockholm och filialorganisationer i flera delar av landet. Vill du starta Styrelsebalans på din ort? Det finns ett färdigt koncept, du får många nya kontakter som öppnar vägar för dig. Du gör bara det roliga arbetet, du får administrativ support från oss.

Kontakta gärna admin@styrelsebalans.se för frågor, kommentarer eller feedback.