was successfully added to your cart.

Även små bolag behöver en styrelse – Artikel i Starta och Driva

By 2 oktober, 2018Artiklar, intervju, Nyheter

Entreprenörer är visionärer. De har stora drömmar och själva entreprenörskapet blir ofta därefter. Entreprenörer jobbar, får en vision, styr om skutan och kommer i slutändan inte framåt. Därför är det än mer viktigt att de små företagen tar in en kompetent styrelse. En styrelse som hjälper entreprenören att hålla sig på banan.

I många småföretag ser styrelsen ut som så att grundaren är ordinarie ledamot och en släkting eller vän är suppleant. En styrelse på papper som inte gör någonting praktiskt.
– Startups har en stark och driven entreprenör. De behöver hjälp av en styrelse för att hålla riktningen. Entreprenören har massor av idéer och ser möjligheter överallt hela tiden. Att driva ett företag handlar om att bestämma en riktning och ha uthållighet, säger Kalle Schultz, styrelseledamot i Styrelsebalans.
Entreprenören har fullt fokus med det dagliga arbetet, medan styrelsen tänker framåt.
– Styrelsens uppdrag är utveckling, strategiskt tänkande, titta på trender, ekonomi, vart ska vi. De lägger ut en räls som företaget ska hålla sig på, säger Lena Gustafsson, vd och grundare av Styrelsebalans.

Läs hela artikeln här