was successfully added to your cart.

Mariah ben Salem Dynehäll

By 17 oktober, 2015intervju, Månadens intervju

Befattning: Verksamhetschef Stiftelsen Drivhuset i Göteborg

Yrkesbakgrund:  Arkeolog och egen företagare.

Styrelseerfarenhet: Ledamot i Stiftelsen Entreprenörskap, Adj. ledamot i Prinfo Linderoths, Ordförande i flera Advisory Boards.  Nominerad till Framtidens Kvinnliga Ledare 2008

 • Vad är du mest stolt över i ditt yrkesliv?
  Jag är mycket stolt över den verksamhet vi har byggt upp under de senaste sju, åtta åren. Jag är mycket stolt över de över 800 nya företag som vi har bidragit till att starta upp i Göteborg och att majoriteten av dem drivs av kvinnor.
 • Vilken är din främsta levnadsregel?
  Bättre att be om ursäkt än om tillstånd!
 •  Vilken ledarstil föder framgång?Situationsanpassat ledarskap! Vi har till och med utformat hela vår vägledningsmetodik med grund i den modellen. Jag tror på att vara lyhörd för människors balans mellan erfarenhet och självkänsla och anpassa sitt ledarskap därifrån. Jag har också insett betydelsen av att ta mig tid till att följa upp, stämma av och bekräfta mina medarbetare regelbundet. Det är en liten investering som ger enorm avkastning omedelbart.
 • Tre råd från dig för att bli vald till styrelseuppdrag
  1. Var tydlig mot ditt nätverk att du är intresserad av ett styrelseuppdrag
  2. Skaffa dig kunskap genom litteratur, kurser och kanske genom erfarna personer med styrelsekompetens.
  3. Delta i Styrelsekvinnor.com´s aktiviteter – där finns ett fantastiskt nätverk!
 • Tre personliga råd från dig till nya styrelsemedlemmar 
  1. Läs på och kom väl förberedd till styrelsemötet
  2. Ställ följdfrågor och sätt dig in i de ekonomiska rapporterna
  3. Avsätt tid och engagera dig i ditt uppdrag även mellan styrelsemötena
 • Hur skapas en väl fungerande styrelse?
  Jag tror på engagemang som en viktig drivkraft i styrelsearbetet. Det handlar om allt ifrån att vara påläst på alla underlag, att hålla kontakt och informera sig om den löpande verksamheten även mellan styrelsemötena. Det handlar även om att styrelsen är sammansatt av olika kompetenser som representerar organisationens alla funktioner.
 • Hur uppnås en ökad mångfald i svenska styrelser
  En svår fråga, men jag tror att Styrelsekvinnor.com har ett otroligt viktigt uppdrag att kommunicera ut vikten av en blandad styrelse. Vi som idag har styrelseuppdrag bör aktivt arbeta för en professionell och bred rekrytering av nya ledamöter både vad gäller könsfördelning, etnisk bakgrund och olika kompetenser.
 • Vilka tydliga trender ser du vid styrelsetillsättningar?
  Tyvärr är det fortfarande få kvinnor i bolagsstyrelser och jag har inte sett några tydliga indikationer på att det är på väg att förändras
 • Hur kan näringslivet dra nytta av design, konst och kultur?
  Näringslivet har enorm nytta av design, konst och kultur på många olika sätt. Begreppet affärsdesign blir allt mer aktuellt och det handlar ju om att paketera sina tjänster och produkter så att de blir attraktiva på marknaden och där kan både design, kultur och konst spela stor roll. Det handlar också om en annan typ av attraktionskraft. När näringslivet vill rekrytera medarbetare från andra städer, länder eller kontinenter spelar livskvalitet som bland annat kulturutbud mm stor roll för om man trivs där man bor och arbetar.

Leave a Reply

två × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.